Андрій Коболєв: «Енергетична безпека України буде гарантована за рахунок економії ресурсів та збільшення поставок з Євросоюзу»

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, до українських підземних газових сховищ щодоби закачується ...

За словами голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва, до українських підземних газових сховищ щодоби закачується від 20 до 34 млн. куб. м газу. Про це очільник «Нафтогазу» повідомив під час прес-конференції у понеділок. Високі темпи накопичення газу були досягнуті за рахунок сезонного зменшення попиту, а також збільшенню поставок із Європи.

«Усі інженерні перепони для збільшення поставок газу з Євросоюзу усунуті. Сьогодні компанія Eustream проводить збір заявок на постачання газу в Україну. Постачання на словацькому напрямі може розпочатись вже у вересні, але у будь-якому разі – не пізніше жовтня», – заявив Голова правління «Нафтогазу України».

Як зазначив Андрій Коболєв, паралельно з переговорами щодо подальшого збільшення поставок з європейського напряму Уряд завершує опрацювання комплексу заходів, спрямованих на зменшення споживання газу в Україні. Пакет заходів буде оприлюднено найближчим часом.

Пропонуємо вашій увазі відеозапис прес-конференції.


Управління по зв’язках з громадськістю
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»



Інші новини