ДК “Укргазвидобування” розширює резервуарний парк Шебелинського ГПЗ

ДК “Укргазвидобування” продовжує роботи з розширення резервуарного парку на Шебелинському ГПЗ. Компанія завершила будівництво двох резервуарів загальнім об’ємом 10 тис. куб. м. Таким чином, завершено першу чергу робіт з розширення резервуарного парку на підприємстві.

Завдяки веденню в експлуатацію резервуарів для зберігання сировини і готових нафтопродуктів підприємство матиме змогу більш ефективно здійснювати закупку сировини та реалізацію нафтопродуктів, що, в свою чергу, забезпечить можливість подальшого збільшення об’ємів переробки на Шебелинському ГПЗ.

У зв’язку із збільшенням об’ємів переробки сировини на Шебелинському ГПЗ, майже на 14% з початку 2007 року, підприємство відчуває гостру необхідність розширення та модернізації існуючого резервуарного парку.

Другою чергою розширення резервуарного парку до кінця поточного року передбачено спорудження ще шести резервуарів загальним об’ємом 29 тис. куб. м. Орієнтовна вартість робіт складає 50 млн. грн.

Довідка: Шебелинський ГПЗ – єдине підприємство України з виробництва нафтопродуктів, яке знаходиться у сфері державного впливу. У 2006 році на Шебелинському ГПЗ переробка сировини склала 875,3 тис. куб. м., вироблено 509,6 тис. т бензинів, 213,7 тис. т дизпалива, 11,8 тис. т уайт-спіріту та 11,1 тис. т скрапленого газу.
 

Прес-служба ДК “Укргазвидобування”

Інші новини