ДК «Укртрансгаз» ввела в експлуатацію КС "Бобровницька"

Сьогодні на Чернігівщині відбулася урочиста церемонія відкриття новозбудованої КС Бобровницька. Введення в експлуатацію КС Бобровницька дозволить збільшити обсяги закачки/відбору газу в Червонопартизанському ПСГ до 1,6-1,8 млрд. куб. м, що позитивно вплине на надійність та стабільність роботи ГТС України в цілому.

КС Бобровницька може працювати у режимі закачки-відбору газу в (з) підземного сховища і на магістральному газопроводі Тула-Шостка-Київ. На КС Бобровницька встановлені 6 нових газоперекачувальних агрегатів (ГПА) виробництва Сумського НВО «Завод ім. Фрунзе» з коефіцієнтом корисної дії - 30,5%. ГПА укомплектовані двигунами марки ДТ71ПЗ виробництва «Зоря»-«Машпроект». Передбачена система утилізації тепла вихлопних газів, яка буде використовуватись для обігріву приміщень станції.

Кошторисна вартість будівництва складає 310,1 млн. грн.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина заявив, що «компресорна станція стала новим масштабним виробничим об’єктом в системі Компанії. За останні п’ять років були введені в експлуатацію потужні компресорні станції Долина, Ужгород, Опари. «Нафтогаз України» реалізує послідовну та цілеспрямовану політику з модернізації газотранспортної системи України, багаторічний досвід ефективної роботи якої є переконливим свідченням її надійності».

Довідка: На об’єктах ГТС України проводиться реконструкція технічного обладнання для його приведення до європейських стандартів. За останні кілька років було введено в експлуатацію 69 сучасних високоефективних газоперекачувальних агрегатів вітчизняного виробництва. Капітальні вкладення щороку складають 1,2-1,3 млрд. грн.

Надійність українського маршруту транспортування російського природного газу підтверджується тим, що протягом останнього року ДК «Укртрансгаз» на вимоги ВАТ «Газпром» неодноразово збільшувала щоденні обсяги прокачування газу на експорт. За умови такого збільшення у пікові періоди обсяг прокачування газу сягав 150-170 млрд. куб. м річного транзиту, при запланованому у річному контракті обсязі 120 млрд. куб. м на рік.
 

Прес-центр НАК «Нафтогаз України»

Інші новини