Для Нафтогазу випущено перші акредитиви за кредитом Citi та Deutsche Bank

НАК «Нафтогаз України» виділено перші п’ятнадцять акредитивів в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим Банком

НАК «Нафтогаз України» виділено перші п’ятнадцять акредитивів в рамках кредитного договору з Citi та Deutsche Bank, гарантованого Світовим Банком.

Акредитиви на загальну суму більше 220 млн євро будуть використані протягом березня цього року для закупівлі природного газу у європейських постачальників, обраних за тендерними процедурами Світового банку. Закупівлі газу передбачаються в обсязі до 1,1 млрд куб. м. Кошти за акредитивами постачальники отримуватимуть від кредиторів по факту поставки газу в Україну протягом квітня.

Нафтогаз має здійснити погашення кредиту за дванадцять місяців з моменту його надання. Загальний обсяг кредитної лінії, гарантованої Світовим Банком, складає суму, еквивалентну 500 млн дол.

Решта коштів кредитної лінії буде використана для закупівлі газу, виходячи з поточної ринкової кон’юнктури.

Довідково: у 2015 році Нафтогаз отримав поновлювальну кредитну лінію на 300 млн дол. від ЄБРР на закупівлю газу у європейських постачальників.


Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»




Інші новини