Голландський суд провів слухання щодо намагань Газпрому ухилитися від виплат за рішенням Стокгольмського арбітражу в транзитній справі

У п’ятницю, 29 червня, в Амстердамі (Нідерланди) пройшло слухання щодо намагань ПАТ «Газпром» ухилитися від виплат за рішенням Стокгольмського арбітражу в транзитній справі

У п’ятницю, 29 червня, в Амстердамі (Нідерланди) пройшло слухання щодо намагань ПАТ «Газпром» ухилитися від виплат за рішенням Стокгольмського арбітражу в транзитній справі. НАК «Нафтогаз України» очікує, що суд вимагатиме від Газпрому виконати раніше видані розпорядження голландських виконавчих органів і надати інформацію про свої активи в Нідерландах. Суд має ухвалити рішення до 13 липня.

Наприкінці травня Нафтогаз отримав від голландського судді дозвіл на арешт часток Газпрому в його голландських дочірніх компаніях та заборгованості цих дочірніх компаній.

Шість із семи дочірніх компаній Газпрому в Голландії відмовились співпрацювати з судовими виконавцями і надати інформацію про частки Газпрому в їх акціонерному капіталі. Ця відмова жодним чином не впливає на чинність арешту.

Протягом кількох останніх тижнів суди заарештували активи Газпрому у Швейцарії, Великобританії та Голландії.

Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»



Інші новини