ГПУ «Шебелинкагазвидобування» отримала сертифікат на систему управління якістю за міжнародними стандартами ISO серії 9000

ГПУ „Шебелинкагазвидобування” отримало сертифікат на систему управління якістю за міжнародними стандартами ISO серії 9000, що є гарантією якості продукції та послуг, які надаються.

Задля підвищення конкурентоспроможності своєї продукції ГПУ «Шебелинкагазвидобування» у 2002 році запровадило систему якості ДСТУ ISO 9001-95 у Експериментальному цеху з виготовлення та ремонту нафтогазового обладнання. У 2004 році на всіх об’єктах ГПУ «Шебелинкагазвидобування» розпочалось впровадження системи управління якістю у відповідності до вимог міжнародних стандартів ISO серії 9000 у національній системі сертифікації УкрСЕПРО. Система була створена фахівцями УкрНДІгаз та ДП “Харківстандартметрологія”.

Упродовж останніх двох років ГПУ “Шебелинкагазвидобування” провела заміну аміачно-холодильної установки для процесу низькотемпературної сепарації на турбодетандерні агрегати. Модернізація дозволила підвищити якість підготовки газу, щороку вилучати близько 10 тис. тонн газоконденсату додатково та покращити екологічні показники, вивівши з технології шкідливий аміак. Завдяки реконструкції Червонодонецької та Хрестищинської дожимних компресорних станцій вдалося наростити видобуток газу на Шебелинському газоконденсатному родовищі.

У найближчих планах ГПУ “Шебелинкагазвидобування” – будівництво на Хрестищенському газопромислі установки з поглибленої підготовки і переробки газу для отримання додаткової продукції: скрапленого газу, газового бензину, а також збільшення вилучення газоконденсату.

Уже зараз підприємство розпочало випуск енергоефективних контактних водопідігрівачів з ККД до 100%. Після їх сертифікації ними облаштують об’єкти газовидобування.

Довідка: ГПУ «Шебелинкагазвидобування» – це найбільше з чотирьох видобувних підприємств ДК «Укргазвидобування». Розробляє 39 родовищ газу, газового конденсату та нафти, розташованих на території Харківської, Полтавської, Луганської та Донецької областей. Основний обсяг видобутку вуглеводнів (95%) припадає на Харківську область.

У 2005 році ГПУ «Шебелинкагазвидобування» видобуло 6,64 млрд. куб. м природного газу, що складає 45% від загального видобутку ДК «Укргазвидобування» та 32% загальноукраїнського видобутку.

Крім видобутку вуглеводнів, ГПУ «Шебелинкагазвидобування» спеціалізується на випуску та ремонті нафтогазового обладнання. Тут побудовано експериментальний цех з виготовлення та ремонту нафтогазового обладнання. У 2005 році цех випустив продукції на 25 млн. грн., у 2006 році планується забезпечити випуск продукції на суму 35 млн. грн.


Прес-служба

ДК “Укргазвидобування”

Інші новини