Нафтогаз сподівається якнайшвидше розпочати впровадження плану реструктуризації з урахуванням коментарів Секретаріату Енергетичного Співтовариства

НАК «Нафтогаз України» вітає результати розгляду Секретаріатом Енергетичного Співтовариства (СЕС) пропозиції щодо розділення Нафтогазу за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (МЕВПУ) та умовного ухвалення цього плану.

НАК «Нафтогаз України» вітає результати розгляду Секретаріатом Енергетичного Співтовариства (СЕС) пропозиції щодо розділення Нафтогазу за поданням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України (МЕВПУ) та умовного ухвалення цього плану. Пропозицію МЕВПУ має бути допрацьовано з урахуванням вимог, висунутих Секретаріатом в умовному ухваленні, та надано Кабінету Міністрів України для ухвалення як План реструктуризації НАК «Нафтогаз України» з метою відокремлення діяльності з транспортування природного газу.

Нафтогаз готовий розпочати впровадження Плану реструктуризації, щойно в ньому будуть враховані зауваження СЕС, а документ буде офіційно затверджено урядом. Компанія повністю розділяє думку СЕС про те, що потрібно затвердити чітку дорожню карту та розпочати процес відокремлення функції оператора ГТС не пізніше 1 червня 2016 року.

«Нафтогаз повністю усвідомлює терміновість впровадження Третього енергетичного пакету з метою розвитку ефективного ринку газу в Україні та підтвердження статусу України як надійного транзитного партнера. Компанія готова невідкладно розпочати впровадження доповненого плану дій з відокремлення функції оператора ГТС. Ми вдячні СЕС за організацію відкритого та ґрунтовного обговорення плану з міжнародними фінансовими організаціями, представниками уряду, неурядовими організаціями та іншими зацікавленими сторонами, а також за всебічний та кваліфікований аналіз всіх важливих складових процесу відокремлення», – прокоментував голова правління Нафтогазу Андрій Коболєв.


Управління по зв‘язках з громадськістю
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»



Інші новини