Нафтогаз закуповує юридичні послуги для супроводження арбітражних проваджень з Газпромом

Для забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром» Нафтогаз розпочинає закупівлю юридичних послуг за переговорною процедурою ...

Для забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між НАК «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром» Нафтогаз розпочинає закупівлю юридичних послуг за переговорною процедурою відповідно до п.7 ч.2. ст.39 Закону України «Про здійснення державних закупівель».

У 2014 році супроводження арбітражних проваджень за позовом Нафтогазу до Газпрому забезпечувала норвезька юридична компанія Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA. Вибір цієї компанії був зумовлений її успішним досвідом ведення справ у сфері енергетики та природного газу в інтересах покупців енергоресурсів.

В січні 2015 року на виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 7 травня 2014 року №138 «Деякі питання діяльності Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» між Нафтогазом та Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA відбулися переговори щодо подальшого супроводження арбітражних проваджень.

Предметом закупівлі є послуги юридичні (забезпечення захисту прав та інтересів України під час урегулювання спору між Національною акціонерною компанією «Нафтогаз України» та ВАТ «Газпром»). Очікувана вартість закупівлі становить 2 740 000,00 (два мільйони сімсот сорок тисяч) євро.

Детальніше з інформацією про закупівлю можна ознайомитись на веб-порталі Уповноваженого органу «Державні закупівлі» за адресою в мережі інтернет www.tender.me.gov.ua, оголошення №052003 ВДЗ №190/1/1(12.02.2015) від 12.02.2015.

Довідково про Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA:
Компанія Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA (https://www.wr.no/en/) у сфері енергетики та природного газу представляла інтереси покупців газу в понад 20 арбітражних провадженнях щодо ціни на газ, а також у близько 40 офіційних переговорах щодо перегляду ціни на газ починаючи з 2001 року. Компанія також має успішний досвід ведення справ проти Газпрому. Зокрема Wikborg, Rein & Co. Advokatfirma DA супроводжувала арбітражне провадження у справі RWE CZ проти Gazprom Export. Провадження завершилося у 2013 році винесенням рішення на користь RWE. Компанія також має значний досвід позасудового врегулювання спорів щодо зміни ціни на газ.

Клієнтами компанії є троє найбільших імпортерів газу в Німеччині, найбільші імпортери газу в Італії, Франції, Бельгії, Австрії та Чехії, а також голландські та шведські імпортери газу.

Управління по зв‘язках з громадськістю
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»



Інші новини