Нафтогаз закупив 1,8 млрд куб. м газу у шести європейських постачальників за кошти кредиту ЄБРР

Протягом серпня-жовтня 2016 року НАК «Нафтогаз України» здійснила закупівлю 1,8 млрд куб. м природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE у рамках другого раунду використання коштів поновлювальної кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР)

Протягом серпня-жовтня 2016 року НАК «Нафтогаз України» здійснила закупівлю 1,8 млрд куб. м природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ, a.s., Engie SA, Eni Trading & Shipping S.p.A., RWE Supply & Trading GmbH та Uniper Global Commodities SE у рамках другого раунду використання коштів поновлювальної кредитної лінії Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Загальна вартість 30 укладених договорів склала $334 млн, з яких $300 млн – кошти кредитної лінії і $34 млн – власні кошти Нафтогазу.

Усі шість постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, яка завершилась у липні 2016 року.

Середньозважена ціна контрактів у пункті постачання склала $185 за тис. куб. м.

Довідково: з грудня 2015 року по березень 2016 року Нафтогаз за кошти кредитної лінії ЄБРР закупив 1,7 млрд куб. м газу у п’яти постачальників.

Кредитна лінія ЄБРР у розмірі $300 млн була відкрита у жовтні 2015 року та призначена для закупівлі газу на західному кордоні України. Однією з умов надання кредиту ЄБРР була реалізація Урядом України плану дій щодо реформи корпоративного управління в Нафтогазі.

Позика ЄБРР є поновлювальним кредитом на 3 роки. Протягом цього строку Нафтогаз може погашати і знову позичати кошти в межах цієї суми, щоб профінансувати закупівлі газу з ЄС.


Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії «Нафтогаз України»




Інші новини