Нафтогаз завершив виплату кредиту на 500 млн доларів під гарантії Світового банку та держави

НАК «Нафтогаз України» завершила виплати за кредитними угодами на 500 млн доларів США, отриманими під гарантії Світового банку та під державні гарантії України. «Нафтогаз вкотре підтвердив репутацію надійного партнера ...

НАК «Нафтогаз України» завершила виплати за кредитними угодами на 500 млн доларів США, отриманими під гарантії Світового банку та під державні гарантії України.

«Нафтогаз вкотре підтвердив репутацію надійного партнера, який сумлінно виконує взяті на себе зобов’язання. Загалом з 2014 року Нафтогаз своєчасно та в повному обсязі здійснив погашення кредитної заборгованості, гарантованої державою, на суму вже близько 3,2 млрд доларів США. Кредитний портфель Нафтогазу скоротився в 6,6 разів з 2014 року та є рекордно низьким. Для нас важлива подальша співпраця з кредиторами із застосуванням механізму гарантій, який забезпечує оптимальні умови залучення коштів», – повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв.

Як повідомлялось, у 2019 році Нафтогаз планує закачати до підземних газових сховищ приблизно на 3 млрд куб. м газу більше, ніж у минулому році. Це пов’язано з ризиками газового шантажу з боку Росії після завершення з 1 січня 2020 року дії транзитної угоди. За оцінками експертів Нафтогазу, щоб уникнути цих ризиків, до початку опалювального сезону у ПСГ України має бути накопичено близько 20 млрд куб. м газу.

Кредитні угоди на 500 млн доларів США, забезпечені гарантіями Світового банку та державною гарантією, Нафтогаз підписав 30 грудня 2016 року. В межах залученого фінансування Нафтогаз протягом двох років закупив близько 5 млрд куб. м газу з європейського напрямку, що мало велике значення для стабільного забезпечення газом українських споживачів.
 

 
Департамент з комунікацій
НАК «Нафтогаз України»

 

Інші новини