НАК “Нафтогаз України” досягла домовленостей з ВАТ «Газпром»

Голова Правління НАК «Нафтогаз України» Олег Дубина і Голова Правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер підписали Угоду про розвиток відносин у газовій сфері.

Відповідно до Угоди, з січня по грудень 2008 року в Україну поставляється газ центрально- і середньоазіатського походження обсягом не менше 49,8 млрд. куб. м за ціною $179,5/тис. куб. м. Покупцем газу на кордоні з Україною буде НАК «Нафтогаз України». Крім цього, вже здійснені в січні-лютому поставки середньоазіатського газу обсягом 5,2 млрд. куб. м будуть повністю оформлені і сплачені по контрактах з ROSUKRENERGO AG та ЗАТ «УкрГаз-Енерго».

Враховуючи технічний графік поставок середньо- і центральноазіатського газу та його відсутність у 1 кварталі поточного року, НАК «Нафтогаз України» оформить з ROSUKRENERGO AG контракт купівлі-продажу російського газу, поставленого в Україну в січні-лютому 2008 р. за базовою ціною $315/тис. куб. м., розрахунки за яким будуть здійснені шляхом повернення відповідних обсягів газу.

З 1 квітня 2008 року дочірня або аффільована компанія ВАТ «Газпром» щорічно здійснюватиме прямі поставки газу промисловим споживачам України обсягом не менше 7,5 млрд. куб. м.

Переговори про умови постачання газу в Україну у 2009 році і в наступні роки продовжаться з урахуванням кон'юнктури закупівельних цін центрально- і середньоазіатського газу, що складається.



Прес-центр НАК «Нафтогаз України»

Інші новини