НАК “Нафтогаз України” вимагає припинення інсинуацій навколо переговорного процесу щодо постачання газу в Україну

НАК “Нафтогаз України» вимагає від представників СП “Укргаз-Енерго” та ЗАТ “РосУкрЕнерго” припинення політизації та нагнітання соціальної напруги навколо переговорного процесу щодо постачання газу в Україну.

Незважаючи на той факт, що НАК “Нафтогаз України», ВАТ “Газпром”, ЗАТ “Росукренерго” та СП “Укргаз-Енерго” знаходяться у переговорному процесі щодо врегулювання спірних питань, представники СП, яке на сьогодні може виступати тільки у якості посередника при закупівлі лише 5 млрд. куб. метрів імпортованого газу для українських споживачів, продовжують виходити з провокаційними заявами. Компанія розцінює такі заяви як енергетичний шантаж з метою дискредитації політики України у нафтогазовому секторі.

У той же час, СП “Укргаз-Енерго”, що минулого року виступало єдиним постачальником імпортованого газу в Україну, надзвичайно ускладнило процедуру постачання газу споживачам України у листопаді-грудні 2007 року, що може повністю дестабілізувати ситуацію на газовому ринку Україні та зашкодити безперебійному транзиту російського газу до Західної Європи.

Таким чином, де-факто, відповідальність за безперебійні та безаварійні поставки газу споживачам України та Західної Європи на сьогодні знаходиться винятково у компетенції НАК “Нафтогаз України” та її дочірніх підприємств.

НАК «Нафтогаз України» вважає, що будь-яке публічне звинувачення однієї з сторін переговорного процесу до його закінчення є порушенням ділової етики та завдає шкоди репутації як НАК “Нафтогаз України”, так і Україні, як державі в цілому.

Компанія закликає всіх учасників переговорів дотримуватись принципів толерантності та утриматись від будь-яких коментарів до завершення переговорного процесу.
 

Прес-центр НАК “Нафтогаз України”

Інші новини