Один з незалежних директорів наглядової ради Нафтогазу йде у відставку

Член наглядової ради НАК «Нафтогаз України», незалежний директор Чарльз Проктор повідомив Наглядову раду про своє рішення піти з посади 30 вересня 2017 року

Член наглядової ради НАК «Нафтогаз України», незалежний директор Чарльз Проктор повідомив Наглядову раду про своє рішення піти з посади 30 вересня 2017 року. За останні півроку це вже другий член наглядової ради, який подав у відставку. До нього це зробила колишня голова наглядової ради Юлія Ковалів, яка була представником держави.

Своє рішення пан Проктор пояснив відсутністю належної підтримки реформи корпоративного управління з боку уряду попри численні обіцянки урядовців. Він також зазначає, що така ситуація не лише загрожує процесу корпоративної реформи, але також вимагає набагато більше часу на виконання обов’язків незалежного директора, ніж це узгоджувалося при його призначенні. Ці чинники перешкоджатимуть подальшому ефективному виконанню ним своїх обов’язків, тому, на жаль, він вирішив припинити свої повноваження.

Решта членів наглядової ради Нафтогазу поділяє розчарування пана Проктора ситуацією, що склалася, та його занепокоєння майбутнім реформи корпоративного управління. Серед інших серйозних проблем, які безпосередньо впливають на успішність діяльності наглядової ради, вони назвали зволікання із затвердженням фінансових планів компаній групи на 2017 рік, що негативно позначається на поточній діяльності Нафтогазу, зокрема на інвестиціях у першочергові проекти з підтримки газотранспортної інфраструктури та збільшення внутрішнього видобутку газу. Не полишаючи надії на успіх Нафтогазу та докладаючи зусиль задля досягнення цієї мети, вони зауважують, що без суттєвого просування в розв’язанні цих проблем продовження виконання ними своїх обов’язків у якості членів наглядової ради Нафтогазу є непевним.

Члени наглядової ради та менеджмент Нафтогазу вдячні пану Проктору за вагомий внесок у роботу наглядової ради, особливо за розбудову функції внутрішнього аудиту в групі та керівництво комітетом з питань аудиту.



Департамент з корпоративних комунікацій
Національної акціонерної компанії
«Нафтогаз України»



Інші новини