Прем’єр-міністр України та Прем’єр міністр Республіки Польща виступили зі спільною заявою щодо реалізації проекту Одеса-Броди-Плоцьк

16 лютого у Варшаві Прем’єр-міністр України Ю.Єхануров та Прем’єр-міністр Республіки Польща К.Марцинкевич обговорили питання розвитку проекту ЄАНТК, зокрема, добудови нафтопроводу Одеса-Броди до м.Плоцьк та організаційної форми взаємодії сторін на етапі його реалізації. Було відзначено значний прогрес у двосторонньому діалозі в сфері розвитку проекту.

За результатами переговорів прем’єр-міністри виступили зі спільною заявою. У заяві наголошується, що проект Одеса-Броди-Плоцьк є приоритетним для обох країн, а також те, що Україна і Польща відіграють важливу роль у розвитку Євро-Азійських транзитних потоків для розширеного Європейського Союзу та у розвитку стратегічних напрямків диверсифікації джерел енергопостачання до ЄС.

Сторони взяли на себе зобов’язання розпочати поглиблені консультації з Європейською Комісією та іншими інституціями ЄС з метою подальшої активізації співробітництва в даній сфері.

У заяві підкреслено, що сторони розпочинають впровадження заходів щодо підготовки комплексної угоди між Україною та Урядом Республіки Польща, яка системно врегулює питання міжурядового співробітництва у реалізації проекту Одеса – Броди – Плоцьк.

Прес-служба ВАТ „Укртранснафта”
т. 201 57 89

Інші новини