Суд зупинив дію припису НАЗК наглядовій раді Нафтогазу щодо розірвання контракту з головою правління компанії

Таке рішення суд ухвалив 5 липня в порядку забезпечення позову Юрія Вітренка про скасування припису НАЗК

Окружний адміністративний суд Києва (ОАСК) зупинив дію припису Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) від 1 липня на адресу наглядової ради НАК «Нафтогаз України» щодо припинення контракту з головою правління компанії.

Таке рішення суд ухвалив 5 липня в порядку забезпечення позову Юрія Вітренка про скасування припису НАЗК.

Рішення ОАСК логічно узгоджується із висновками міжнародної юридичної компанії, які є у розпорядженні Нафтогазу та свідчать, що НАЗК діяло з очевидними порушеннями закону. У випадку виявлення порушень, на які посилається Нацагентство, та для припинення трудового договору з головою правління компанії, воно мало звернутися до суду, а не спрямовувати припис до наглядової ради Нафтогазу, чи до будь-якого іншого адресата.

Нагадаємо, 15 червня 2021 року НАЗК оприлюднило свою позицію про невідповідність закону при призначенні Юрія Вітренка на посаду керівника НАК раніше, ніж через рік після завершення роботи в Міністерстві енергетики України. Воно спрямувало приписи такого змісту спочатку Кабінету міністрів, а 1 липня – наглядовій раді Нафтогазу.

Своєю чергою Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що позиція НАЗК є необгрунтованою. Такої ж думки притримуються фахівці юридичного департаменту Нафтогазу, про це свідчать також висновки експертів Інституту держави і права ім. В.Корецького.

Наразі дія обох приписів НАЗК (на адресу Уряду та наглядової ради Нафтогазу) оскаржена в судовому порядку.


Департамент з інтегрованих комунікацій
НАК «Нафтогаз України»


Інші новини