У двох містечках на Харківщині холодно: Нафтогаз не може укласти договори з тепловиками цих міст, бо вони не виконують законодавство

У місті Куп’янськ та смт. Чкаловське (Чугуївський р-н). Харківської області досі не розпочався опалювальний сезон, тому що КП «Обласний інформаційно-технічний центр», КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» та ...

У місті Куп’янськ та смт. Чкаловське (Чугуївський р-н). Харківської області досі не розпочався опалювальний сезон, тому що КП «Обласний інформаційно-технічний центр», КП КМР «Куп’янськтеплоенерго» та КП «Чкаловське ЖКЭУ-2013» досі не вирішили питання щодо оформлення правонаступництва за борговими зобов’язаннями з оплати спожитого газу відповідно до статті 22 Закону України «Про теплопостачання».

Для цього попередні і діючі користувачі котелень повинні надати в Компанію відповідні документи з обов’язковим розподілом сум заборгованості за договорами постачання природного газу, за якими вони утворилися.

Без врегулювання цієї ситуації НАК «Нафтогаз України» юридично не може підписати договір про постачання газу з підприємствами.

Нафтогаз зі свого боку максимально сприяє Харківській обласній державній адміністрації у вирішенні цієї ситуації. Компанія розраховує на відповідальне ставлення до проблеми засновників цих підприємств, управителів котелень та відповідних органів місцевого самоврядування, адже йдеться про захист прав жителів м. Куп’янськ та смт. Чкаловське (Чугуївський район).

Наразі вже 99% міст та селищ України розпочали опалювальний сезон, адже їхні виробники тепла не мають критичних боргів та інших проблем.

Серед критичних боржників залишається 28 підприємств теплокомуненерго, які досі мають проблеми з виплатами, що перешкоджає повноцінному старту опалювального сезону у 15 населених пунктах. Про це свідчать оперативні дані НАК «Нафтогаз України» про підприємства, які не виконують жодної з вимог для отримання газу в межах спецобов’язків (ПСО).

Впродовж тижня критичні борги виплатило 10 виробників тепла, що повністю врегулювало ситуацію в 9 населених пунктах.

Докладніше з переліком боржників, а також умовами, що необхідні для виконання вимог для отримання газу в межах спецобов’язків можна ознайомитись за посиланням.


Департамент з інтегрованих комунікацій
НАК «Нафтогаз України»

Інші новини