ВАТ «Газпром» вчетверо від планових скоротив постачання обсягів природного газу для транзиту до Європи

НАК «Нафтогаз України» заявляє про значне скорочення обсягів постачання російського транзитного газу. Зниження постачання обсягів природного газу розпочалося о 3 годині ночі за київським часом. Станом на 6 годину 6 січня 2009 року поставки російського газу на кордоні Росія-Україна склали 92 млн. куб. метрів на добу, на 8 годину - до 81 млн. куб. метрів на добу, на 10 годину – до 73,8 млн. куб. метрів на добу. Таким чином, у порівнянні з обсягами поставок російського газу на 10 годину 5 січня, які становили 314,6 млн. куб. метрів на добу, поставки російського транзитного газу скорочено більш ніж в чотири рази.

Водночас, з України до країн Європи обсяги поставок на 6 годину ранку становили – 94 млн.куб. метрів газу на добу, на 8 годину ранку – 77,7 млн. куб. метрів на добу, та на 10 годину ранку – 82,1 млн.куб. метрів на добу. Таким чином, Україна за власний рахунок та з власних резервів транзитує обсяги російського газу до країн Європи.

Водночас, диспетчерські служби ВАТ «Газпром» у односторонньому порядку припинили спілкування з диспетчерськими службами НАК «Нафтогаз України». Компанія заявляє про повне нерозуміння дій ВАТ «Газпром» щодо зниження обсягів постачання газу до Європи.

Таким чином, ВАТ «Газпром» вкотре за останні декілька діб свідомо відмовляється від виконання свої зобов’язань перед європейськими контрагентами.

НАК «Нафтогаз України» офіційно заявляє, що всі претензії щодо зниження обсягів постачання природного газу мають бути адресовані ВАТ «Газпром».

 

Прес-центр НАК «Нафтогаз України»

Інші новини