Відбулися переговори голови правління НАК “Нафтогаз України” Володимира Шелудченка з членом правління E.On Ruhrgas AG Йохеном Вайзе

м. Київ 30 серпня 2006 р.

Сьогодні голова правління НАК “Нафтогаз України” Володимир Шелудченко провів переговори з делегацією E.On Ruhrgas AG на чолі з членом правління компанії Йохеном Вайзе. Зустріч відбулася за ініціативою німецької сторони.

У ході переговорів були обговорені питання двосторонньої співпраці НАК “Нафтогаз України” та E.On Ruhrgas AG в галузях транспортування, транзиту, зберігання та диспетчеризації потоків природного газу; запровадження та вдосконалення систем обліку газу, енергозбереження в газовій промисловості та у споживачів.

Володимир Шелудченко та Йохен Вайзе також обговорили питання надійності транзиту та постачання газу впродовж наступного опалювального сезону. Голова правління НАК "Нафтогаз України" повідомив, що в українські підземні сховища газу щодоби закачується близько 130 млн. м3 газу, що дозволить накопичити достатні резерви для безперебійної роботи взимку. Графік поставок та закачування газу повністю узгоджено з постачальниками газу, і він виконується усіма сторонами.

Член правління E.On Ruhrgas AG та голова правління НАК “Нафтогаз України” домовилися про активізацію діалогу двох компаній.

Інші новини