Нафтогаз забезпечив майже півмільярда куб. м газу за цей тиждень

Щоб зробити проходження цьогорічного опалювального сезону ще більш сталим, за цей тиждень НАК «Нафтогаз України» домовився про додаткову поставку майже півмільярда кубів газу.

Близько 350 млн куб. м газу від норвезької державної енергетичної компанії Equinor та 100 млн куб. м газу від авторизованих Європейським банком реконструкції та розвитку продавців.

Маємо новини на фронті енергетичної дипломатії. Радий повідомити, що ми домовилися про поставку майже півмільярда кубів газу: 350 млн куб. м від нашого важливого партнера, норвезької нафтогазової компанії Equinor, та 100 млн куб. м від авторизованих Європейським банком реконструкції та розвитку продавців», — зазначив голова правління НАК «Нафтогаз України». 

Водночас для підтримки електрогенерації, що потерпає від постійних ворожих атак з боку росії, Україна цьогоріч потребує ще трохи менше 2 млрд куб. м газу.

Я дуже радий, що ми зможемо допомогти із забезпеченням України природним газом протягом зими в цій надзвичайній ситуації», — додав Хельге Хаугане, старший віце-президент з питань газу та електроенергії в Equinor.

Довідково:

Equinor — це міжнародна енергетична компанія. Вона займається як нафтовими та газовими проектами, так й відновлювальними джерелами енергії, пропонує рішення з низьким вмістом вуглецю та має амбіцію досягти вуглецевої нейтральності до 2050 року. Equinor є провідним розробником норвезького континентального шельфу. Штаб-квартира компанії знаходиться в місті Ставангер (Норвегія).

Інші новини