Захист інтересів споживачів – у фокусі діяльності підприємств Групи Нафтогаз

Захист інтересів споживачів та підтримка українців навіть за надскладних умов – у фокусі діяльності підприємств Групи Нафтогаз. Забезпечення українців газо-, тепло- та водопостачанням є критично важливим фактором національної безпеки та соціальної стабільності, особливо в умовах повномасштабної військової агресії росії проти України.

Нагадаємо, що розпорядженням Кабінету Міністрів від 28 травня 2022 р. № 429-р «Деякі питання управління активами, на які накладено арешт у кримінальному провадженні, у виняткових випадках» з метою запобігання ризику виникнення надзвичайної ситуації в енергетичній сфері, Уряд передав в управління Групі Нафтогаз підприємства, на які накладено арешт у кримінальних провадженнях, зокрема пакети акцій АТ «Дніпрогаз» та АТ «Харківгаз»

У зв’язку  з цим, Чорноморнафтогаз, який входить у Групу Нафтогаз, ухвалив згідно з законодавством усі необхідні корпоративні рішення, у тому числі зміну менеджменту зазначених вище облгазів, які до цього контролювалися групою РГК.

Відтак, для того, щоб забезпечити захист та підтримку мешканців Дніпра та Харківщини, Група Нафтогаз інтегрує до своєї структури АТ «Дніпрогаз» та АТ «Харківгаз» з подальшим закріпленням напрямку розподілу газу за контрольованою на 100% державним НАК «Нафтогаз України» і спеціально створеною для цього ТОВ «Газорозподільні мережі» (ГАЗМЕРЕЖІ). Інтеграція відбувається у плановому режимі та з дотриманням  усіх вимог законодавства.

Прозорий розподіл газу, приєднання до газових мереж, відновлення газопостачання, облік газу, встановлення та перевірка лічильників – кожен з цих факторів впливає на енергетичну безпеку України та добробут українців.

Наприкінці 2022 року вже була проведена інтеграція ВАТ «Кіровоградгаз», повноцінно запрацювала Кропивницька філія ГАЗМЕРЕЖІ. Перші результати її роботи свідчать про можливість мінімізувати або й зовсім прибрати понаднормові витрати газу і одночасно покращити рівень обслуговування споживачів.

Після завершення консолідації облгазів усі споживачі газу, незалежно від регіону проживання, матимуть однаковий доступ до якісного безперебійного постачання з гнучкою системою оплати і пакету додаткових послуг за зразком кращих європейських практик.

Інші новини