USAID розглядає надання Україні додаткової оперативної допомоги для проходження опалювального сезону

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов провів зустріч із Assistant Administrator Бюро USAID у справах Європи та Євразії Ерін Елізабет МакКі. Сторони обговорили наслідки ракетних обстрілів Російської Федерації для української цивільної енергетичної інфраструктури та критичні потреби України для проходження опалювального сезону 2022-2023 року.

Очільник  Нафтогазу наголосив на потребі України в отриманні додаткового обсягу газу:

В результаті постійних обстрілів Росією української інфраструктури пошкоджено більше 300 енергетичних об’єктів та близько 450 кілометрів газових труб. На додачу, для вироблення електроенергії Україна була змушена використати додаткові обсяги вугілля та газу. Ці фактори призвели до того, що ми маємо нагальну потребу збільшення обсягу наших газових сховищ і закликаємо США — нашого надійного партнера — допомогти з вирішенням цього питання».

Олексій Чернишов та Ерін МакКі також обговорили потреби України в оперативній допомозі у вигляді обладнання та матеріалів. Йдеться, зокрема, про метанол, газові компресори, дизельні генератори та обладнання для видобутку газу. Пані МакКі запевнила, що Агентство працює над запитом Нафтогазу щодо відповідних потреб.

Нафтогаз — важливий партнер USAID. Наша команда працює разом з компанією над тим, аби забезпечити базові потреби українців — електроенергію, тепло та воду. Ми зосереджуємо усі свої зусилля, аби допомогти Україні», — сказала МакКі.

 

Пан Чернишов зауважив, що радий продовжити співпрацю з USAID у новій ролі — голови правління НАК Нафтогаз. Він зауважив, що його найближчими пріоритетами на посаді є: відновлення до Нафтогазу довіри його іноземних партнерів та тримачів євробондів, реформа корпоративного управління компанії та прозоре призначення нової наглядової ради.


 

Інші новини