За місяць до опалювального сезону лише 56% виробників тепла уклали трирічні договори з Нафтогазом

Трирічні договори на постачання газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклав 601 виробник тепла. Це близько 56% підприємств, що отримували газ від Нафтогазу в попередньому опалювальному сезоні

Трирічні договори на постачання газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» уклав 601 виробник тепла. Це близько 56% підприємств, що отримували газ від Нафтогазу в попередньому опалювальному сезоні. Про це свідчать дані НАК «Нафтогаз України» станом на 16 вересня 2021 року, тобто майже за місяць до офіційного старту опалювального сезону.

Нафтогаз звертається до теплокомуненерго (ТКЕ) та об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) з власними котельнями з проханням прискорити подання відповідних заявок або активізувати пошук альтернативних постачальників газу.

Закликаємо також українців, що користуються послугами опалення та централізованого гарячого водопостачання, перевірити укладання вашим тепловиробником договору на постачання газу.

Наявність відповідної угоди — необхідна умова для вчасного старту опалювального сезону.

На сьогодні найменш активними в укладанні трирічних угод з Нафтогаз Трейдингом залишаються Закарпатська, Луганська, Полтавська, Харківська та Одеська області.

Абсолютними лідерами процесу є Волинська та Хмельницька області, де всі підприємства, що виробляють тепло й гарячу воду та співпрацювали з Нафтогазом минулоріч, вже мають договори.

Наразі ціна на природний газ на міжнародних ринках продовжує зростати. Спотова ціна газу в Україні більш ніж вдвічі перевищує пропозицію від Нафтогазу в межах трирічних контрактів для ТКЕ та ОСББ з власними котельнями.

Нагадуємо, що 20 травня 2021 року припинив діяти режим спецобов’язків (ПСО) на ринку газу. Тепер виробники тепла можуть самостійно обирати постачальника газу.

Одна з кращих пропозицій – у Нафтогаз Трейдингу: компанія пропонує підприємствам ТКЕ та ОСББ укласти трирічні угоди на постачання газу за довгостроковою ринковою ціною. Ціна газу на перший рік становить 7,42 грн за куб.м (з 1 червня 2021 року до 31 травня 2022 року, з ПДВ, без урахування тарифу оператора газотранспортної системи).

Ознайомитися з динамікою підписання договорів можна за посиланням.

Інші новини