1,4 мільйона українців стали клієнтами ГК «Нафтогаз України»

За понад рік роботи відкритого ринку газу ГК «Нафтогаз України» збільшило клієнтську базу й станом на сьогодні обслуговує вже понад 1,4 млн побутових клієнтів.

Нагадаємо, що лише 8 червня 2021 року компанія отримала заявку та підключила мільйонного комерційного клієнта. Щодня ГК «Нафтогаз України» продовжує отримувати близько 4 000 заявок на приєднання. Нині компанія вже обслуговує домогосподарства в кожній області України.

У своїй діяльності компанія сфокусувалася на надійності газопостачання, легкості підключення, вигідних цінах і широкій партнерській мережі. Ба більше, ГК «Нафтогаз України» щодня працює на вдосконалення системи обслуговування клієнтів, яка базується на розвиненій онлайн- й офлайн-інфраструктурі, а також автоматизації та диджиталізації, які значно покращують клієнтський шлях.

Надійність газопостачання. ГК «Нафтогаз України» як частина державної Групи Нафтогаз – надійний постачальник зі стабільним ресурсом. Окрім довгострокового контракту на оптову закупівлю газу, компанія за результатом урядового конкурсу стала постачальником «останньої надії» (ПОН). ПОН – це тимчасове страхування на ринку постачання газу побутовим клієнтам, які раптово втратили постачальника. Постачальник, який виконує цю функцію, має бути надійним, зі сталою операційною та фінансовою спроможністю, а також володіти великими об’ємами газу «про запас», щоб у випадках, коли сотні тисяч клієнтів залишаються без постачальника, мати можливість їх обслуговувати. Станом на початок червня 2021 року ГК «Нафтогаз України» обслуговувала майже 550 тис. клієнтів як постачальник «останньої надії».

Вигідні ціни. З серпня 2020 року компанія пропонує газ за одними з найвигідніших цін серед постачальників. Таку ціну ГК «Нафтогаз України» здатна запропонувати завдяки помірній націнці на блакитне паливо, довгостроковому контракту на оптову закупівлю газу, а також оптимізації операційних витрат. У межах річного тарифного плану «Фіксований» компанія встановила ціну 7,96 грн/куб. м з ПДВ, без вартості розподілу (доставки).

Легкість приєднання до компанії. ГК «Нафтогаз України» продовжує вибудовувати широку інфраструктуру для обслуговування. Вона активно розвиває онлайн-канали для подання заявок (вебcайт gas.ua та вебверсія «Приват24») і збільшує кількість партнерських точок для підключення клієнтів.

Компанія вже реалізувала партнерство з Ощадбанком, ПУМБ, ТАСКОМБАНК, IdeaBank, 1 700 відділеннями «Нової пошти» та NovaPay, СГ «ТАС». Наразі партнерська мережа ГК «Нафтогаз України» налічує понад 6 000 відділень.

Автоматизація та диджиталізація. ГК «Нафтогаз України» активно розвиває додаткові онлайн-сервіси та автоматизує процеси. У цьому клієнти не лише підтримують ініціативи компанії, але й мотивують до нових рішень. Станом на жовтень 2021 року вже 800 тис. клієнтів зареєструвалися в особистому кабінеті ГК «Нафтогаз України», 175 тис. клієнтів користуються чатботом компанії GASUA, розв’язуючи більшість газових питань онлайн. У січні 2021 року ГК «Нафтогаз України» автоматизувала процес перевірки права власності для нових клієнтів, реалізувавши інтеграцію з державними реєстрами речових прав на нерухоме майно. У лютому 2021 року налагодила обмін даними про пільги та субсидії в електронному форматі з органами соціального захисту: завдяки співпраці компанії з Міністерством соціальної політики України одержувачі пільг і субсидій тепер особисто не повинні відвідувати УСЗН, щоб повідомити про зміну постачальника чи донести довідки.

Окрім цього, ГК «Нафтогаз України» також надає постійну телефонну та онлайн-підтримку своїм клієнтам. Щодня надходить понад 10 тис. звернень до контакт-центру. Варто зауважити, що майже 90 % запитів представники компанії задовольняють без повторного звернення, тобто після першого ж контакту з клієнтом. Швидке обслуговування стало одним з аргументів, який клієнти назвали серед головних причин переходу до ГК «Нафтогаз України».

Відповідно до корпоративної стратегії Групи Нафтогаз ГК «Нафтогаз України» планує й надалі активно нарощувати частку присутності на роздрібному ринку газу й до кінця 2025 року збільшити кількість клієнтів до 2,8 млн домогосподарств.

Інші новини