Донецькоблгаз відновив газопостачання для понад 2,5 тис. абонентів, ще 15 тис. залишаються без газу

В результаті військового вторгнення росії понад 15 населених пунктів в зоні діяльності АТ "Донецькоблгаз” залишилися без газу. Героїчними зусиллями працівників підприємства наразі вдалося відновити газопостачання для двох з них — йдеться про понад 2,5 тис. домогосподарств.

При цьому, в результаті бомбардувань та обстрілів пошкодженими залишаються сотні кілометрів газових мереж та споруд на них. В частині населених пунктів відновити газопостачання не вдається через щільні обстріли, в інших — мережі пошкоджені настільки, що відремонтувати їх силами фахівців підприємства наразі неможливо.

Як результат, досі без газу залишається близько 15 тисяч абонентів АТ “Донецькоблгаз” та понад 13 населених пунктів.

За два тижні працівники підприємства, попри постійні обстріли, встановили бандажі та локалізували понад 370 витоків газу, ще 80 витоків вдалося локалізувати зварювальними роботами.

Нагадуємо, що АТ "Донецькоблгаз" щорічно розподіляє близько 809 мільйонів кубометрів природного газу для 370,4 тисяч споживачів, в тому числі 368,9 тисяч побутових споживачів та 1,5 тисяч непобутових споживачів. Загальна довжина газопроводів становить майже 7 тисяч кілометрів.

Інші новини