Норвезька Equinor передала Укргазвидобуванню метанол для забезпечення стабільного видобування газу – Олексій Чернишов

Норвезька енергетична компанія Equinor надала АТ «Укргазвидобування», що входить до Групи Нафтогаз, метанол обсягом 2 000 т.

Це критично важлива сировина для видобування, підготовки та транспортування природного газу, і вона вже доставлена в Україну. Ми надзвичайно вдячні нашим партнерам за допомогу в такий важкий для України час», – зазначив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Постачання метанолу здійснюється за підтримки Координаційного центру реагування на надзвичайні ситуації Європейської Комісії (Emergency Response Coordination Centre, скорочено ERCC) за механізмом Європейського Союзу щодо захисту цивільного населення та Оперативної групи підтримки України Секретаріату Енергетичного Співтовариства (Energy Community Secretariat’s Ukraine Support Task Force, скорочено ECS-USTF). 

Постачання партії метанолу обсягом 2 000 т потребувало складних логістичних рішень. Вперше за час діяльності Укргазвидобування цю сировину було доставлено з Європи залізницею. 

З компанією Equinor ми вже декілька років підтримуємо професійні контакти. Сподіваємося на подальше поглиблення співпраці задля забезпечення енергетичної стабільності Європи», – повідомив т.в.о. генерального директора Укргазвидобування Олег Толмачев.

Як повідомлялося раніше, Укргазвидобування отримало 6 000 т метанолу від USAID

Інші новини