Олексій Чернишов зустрівся з послами G7 та Делегацією ЄС в Україні як очільник Нафтогазу

Синхронізація Нафтогазу та іноземних партнерів щодо поточного стану справ, підтримка діяльності групи компаній, потреби нафтогазової сфери України, які виникли у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії на територію України.

Про це йшлося на зустрічі голови правління НАК «Нафтогаз України» Олексія Чернишова з послами країн «Великої Сімки» (G7) та головою делегації ЄС в Україні сьогодні, 1 грудня 2022 року.

Одним із моїх першочергових завдань на посаді очільника Нафтогазу є відновлення довіри іноземних партнерів і тримачів євробондів до компанії. У перший день на посаді я направив офіційний запит до Кабінету Міністрів України про поновлення конкурсу на посади членів наглядової ради компанії. Для Нафтогазу важлива відповідність цього процесу стандартам ОЕСР. Ми працюємо над тим, щоб компанія отримала професійне прозоре керівництво», — зазначив Олексій Чернишов.  

Очільник Нафтогазу також прокоментував потреби України, які виникли у зв’язку з повномасштабним вторгненням росії.

За час повномасштабного вторгнення країна-агресор зруйнувала понад 300 об’єктів енергетичної інфраструктури. Лише 17 листопада росія поцілила у понад 10 об’єктів з видобутку газу — вони складають третину національного видобутку. Водночас наша компанія відповідає за забезпечення газом більшості споживачів. Відповідно до попередніх розрахунків Міненерго, враховуючи військові ризики, для генерації електроенергії на період опалювального сезону необхідно додатково до 3 млрд кубів газу, що в грошовому еквіваленті на сьогоднішній день — понад 4 млрд доларів США. У цьому нам потрібна допомога наших іноземних партнерів», — пояснив Олексій Чернишов. 

Сторони також обговорили стратегію Нафтогазу щодо партнерств з іноземними урядами та бізнесом. 

Нафтогаз відкритий до зміцнення співпраці з нашими іноземними партнерами. Ми пропонуємо урядам та бізнесу держав-членів Великої сімки та ЄС співпрацю щодо видобутку вуглеводнів в Україні»,  — додав голова правління компанії.  

Довідково:

На зустрічі були присутні пані посол Федеративної Республіки Німеччина Анка Фельдгузен, посол Японської Держави Мацуда Кунінорі, посол Італійської Республіки П'єр Франческо Дзадзо, пані посол Канади Лариса Ґаладза, посол Франції Етьєн де Понсен, пані посол Сполучених Штатів Америки Бріджит Брінк, пані посол Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії Мелінда Сіммонс та голова Делегації ЄС в Україні Матті Маасікас. 

Інші новини