Група Нафтогаз розпочала спільний з Мінреінтеграції проект щодо відновлення соціальної інфраструктури Донбасу

У рамках проекту передбачено створення або відновлення 65 об’єктів інфраструктури у 19 населених пунктах Луганської та Донецької областей

Група Нафтогаз підписала меморандум про взаєморозуміння та співробітництво з Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, а також Донецькою й Луганською обласними державними адміністраціями щодо реалізації соціальної благодійної програми з відновлення добробуту мешканців і розвитку територіальних громад цих областей.

У рамках проекту передбачено створення або відновлення 65 об’єктів інфраструктури у 19 населених пунктах Луганської та Донецької областей. Перш за все, йдеться про встановлення фотоелектричних панелей для часткового забезпечення потреб об’єктів соціальної інфраструктури автономними джерелами електричного живлення. Також проект передбачає встановлення комплектів автономного вуличного освітлення на сонячних панелях, обладнання сонячними панелями зупинок громадського транспорту, пішохідних переходів тощо. Серед об’єктів соціальної інфраструктури, де будуть встановлюватись сонячні панелі – школи, лікарні, будинки культури, а також КПВВ. Прогнозована вартість проекту складає близько 100 млн грн.

Проект, в першу чергу, має принести економічний ефект за рахунок додаткової економії коштів для місцевих громад, а також має ще й екологічний аспект. Традиційно східні регіони України були найбільш густонаселеними з високою індустріальною концентрацією. Фотоелектричні панелі, встановлені Групою Нафтогаз на об’єктах соціальної інфраструктури, це також внесок у скорочення викидів двоокису вуглецю та зменшення впливу парникового ефекту в Донецькій та Луганській областях.

«Цей проект започатковано на підставі рішення Уряду. Його суть – облаштування джерелами сонячної генерації публічного простору і об’єктів, якими найбільше користуються люди на прилеглих до лінії дотику територіях України. Мінреінтеграції послідовно реалізує свою політику, аби забезпечити комфорт громадян України по обидва боки лінії дотику. Наш неофіційний лозунг – «міністерство для людей і про людей». Проект «Стань на світлу сторону» - один із етапів запровадження послідовної політики Уряду України у забезпеченні комфорту наших громадян. Перший етап спільного із «Нафтогазом» проекту вже реалізовано на КПВВ у місті Щастя у новому сервісному центрі. Я щиро вдячний НАК «Нафтогаз України» і особисто Андрію Коболєву за можливість втілити цей проект», — наголосив Олексій Резніков, віцепрем'єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

«Група Нафтогаз завжди долучається до вирішення найбільш суттєвих національних проблем. Зокрема, таких як підтримка обороноздатності країни, боротьба з пандемією COVID-19, досягнення енергонезалежності. Ми залишаємось найбільшим платником податків в Україні, перерахувавши за 10 місяців 2020 року до бюджетів усіх рівнів 90,3 млрд грн, що складає 11% загальних доходів державного бюджету за вказаний період. Тож для нас велика честь бути залученими до реалізації проекту з відновлення соціальної інфраструктури Донбасу. Завдяки цій ініціативі ми прагнемо покращити життя людей, які живуть вздовж лінії дотику. Важливо полегшити умови перетину КПВВ для громадян України, забезпечити їм доступ до освітніх та медичних послуг, відбудувати зруйновану війною інфраструктуру, покращити побут наших співгромадян», — зазначив Андрій Коболєв, голова правління Нафтогазу.



Департамент з інтегрованих комунікацій
НАК «Нафтогаз України»
 

 

Інші новини