Нафтогаз посилює співпрацю з ЄБРР щодо енергетичної безпеки

Група Нафтогаз планує посилити співпрацю з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) в питаннях енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону 2022/2023.

Про це повідомив голова правління НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов за підсумками зустрічі з керуючим директором ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроне сьогодні, 10 листопада 2022 року.

Європейський банк реконструкції та розвитку — один із ключових стратегічних партнерів Групи Нафтогаз, який надає компанії фінансову підтримку та допомагає долати руйнівні наслідки російського вторгнення. Ще влітку ЄБРР було прийнято рішення про відкриття кредитної лінії Нафтогазу у розмірі €300 млн для екстрених закупівель газу. Перші закупівлі вже законтрактовано, проте основна робота ще попереду. Тому саме зараз маємо діяти злагоджено та швидко», — наголосив очільник компанії.

Олексій Чернишов також висловив вдячність ЄБРР за потужну підтримку у складний для України час.

Нагадуємо, у червні цього року з метою сталого проходження цьогорічного опалювального сезону Нафтогаз уклав кредитну угоду з ЄБРР про відкриття поновлюваної кредитної лінії у розмірі €300 млн для придбання імпортованого природного газу.

Позика є частиною програми в розмірі 1 млрд євро, яку ЄБРР має намір реалізувати цього року в Україні у співпраці з донорами та іншими партнерами для підтримки реального сектору економіки країни.

Інші новини