Група Нафтогаз запустила нову потужну свердловину з дебітом 340 тис. куб. м газу на добу

АТ «Укргазвидобування», що є частиною Групи Нафтогаз, пробурило нову оціночно-експлуатаційну свердловину глибиною 5950 м, яка дає 340 тис. куб. м природного газу на добу.

Це дуже хороший результат, особливо враховуючи, що родовище, на якому пробурена свердловина, експлуатується вже 45 років та виснажене на 85%. Він став можливим завдяки застосуванню сучасних підходів до розробки родовищ», – пояснив очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов.

Зокрема, під час проектування свердловини з допомогою 3D-моделі родовища фахівці змогли визначити перспективну ділянку продуктивного пласта родовища, яка досі не розроблялася.

Минулого року ми переформатували команду наших геологів і розробників, переглянувши процеси і посиливши її потужними фахівцями з досвідом роботи в міжнародних компаніях. Уже бачимо результат. Досягнуті результати на цьому родовищі та низка інших нещодавніх геологічних відкриттів стануть важливими складовими для нарощення видобутку газу вже цього року», – зазначив Олег Толмачев, т.в.о. генерального директора Укргазвидобування.

Результати буріння нової свердловини дали підстави запланувати буріння ще однієї свердловини на цій ділянці родовища.

Інші новини