Нафтогаз пропонує оновлений робочий сценарій реструктуризації боргів за єврооблігаціями 2022 і 2026 років

НАК «Нафтогаз України» публікує оновлений робочий сценарій реструктуризації боргових зобов’язань Нафтогазу за єврооблігаціями з терміном погашення у 2022  та 2026 роках. Цей документ презентував очільник Групи Нафтогаз Олексій Чернишов під час онлайн-зустрічі з кредиторами, яка відбулася у п’ятницю, 10 березня 2023 року.

Голова наглядової ради НАК «Нафтогаз України» Ентоні Маріно та урядовий уповноважений з питань управління державним боргом Юрій Буца також брали участь у цьому дзвінку. 

Відновлення довіри інвесторів є пріоритетом для Нафтогазу. Ми продовжуємо шукати спільне рішення щодо реструктуризації боргів за єврооблігаціями з терміном погашення у 2022 та 2026 роках.  Робочий сценарій, який ми сьогодні презентуємо, ґрунтується на наших попередніх дискусіях з кредиторами. Водночас він враховує наші обмежені повномасштабною війною фінансові можливості, а також рамки щодо обслуговування публічних боргів України, встановлені українським Урядом з огляду на те, що половина державного бюджету України фінансується нашими іноземними партнерами», — наголосив Олексій Чернишов.

НАК «Нафтогаз України» підготував цей документ після обговорення з кредиторами попереднього робочого сценарію, оприлюдненого 2 лютого 2023 року. Наступним кроком Нафтогазу буде залучення власників єврооблігацій для обговорення оновленого плану.

Нагадаємо, раніше НАК «Нафтогаз України» провів серію консультацій з власниками єврооблігацій компанії щодо реструктуризації боргових зобов’язань Нафтогазу за єврооблігаціями з терміном погашення 2022 та 2026 роках.

Інші новини