Нафтогаз визначив 25 проектів від громад Харківської та Донецької областей, які отримають гранти

Нафтогаз профінансує 25 проектів-переможців освітнього конкурсу грантів Енергія розвитку»

Сьогодні були оголошені переможці, кожен з яких отримає по 100 тис. грн на реалізацію свого проекту. Конкурс проводився для 90 місцевих громад Харківської і Донецької областей, які знаходяться в межах Юзівської ділянки.

Освітній конкурс грантів «Енергія розвитку» проводився Нафтогазом вже вдруге, але цього разу для громад в межах Юзівської ділянки. Головна мета ініціативи Нафтогазу – дати можливість представникам громад покращити свої навички в сфері управління проектами, планування бюджетів, комунікацій, формування грантової заявки. Всі ці навички знадобляться представникам громад в управлінні бюджетом та плануванні розвитку громади.

– ​Під час ознайомлення з заявками, я краще зрозумів ті потреби, які існують в громадах. Хочу подякувати всім за участь в конкурсі. Перш за все це майданчик для обміну знаннями та для вибудови взаємодії. Бажаю успішної реалізації проектів-переможців. Такі ініціативи дуже важливі для Нафтогазу і той зворотній зв'язок, який ми отримали сьогодні від громад, надихає продовжувати працювати, – зазначив Максим Вітик, директор зі стратегічних проектів дивізіону «Нафтогаз Розвідка та Видобування», директор ТОВ «Надра Юзівська».

Всі проекти, які розробляли громади, мали стосуватися однієї із цілей сталого розвитку, які Нафтогаз обрав для себе пріоритетними в межах участі у Глобальному договорі ООН. Серед них:

  • Ціль 3: Міцне здоров'я та благополуччя.
  • Ціль 4: Якісна освіта.
  • Ціль 6: Чиста вода та належні санітарні умови.
  • Ціль 7: Відновлювана енергія.
  • Ціль 11: Сталий розвиток міст та спільнот.
  • Ціль 17: Партнерство заради стійкого розвитку.

​– Сталий розвиток – це передусім про лідерство. Всі ви, хто вирішив не сидіти вдома, а проявити свою активну позицію, створити і подати проект на конкурс, який заряджає людей навколо – це все про лідерство. І, навіть, якщо ви не перемогли зараз, цей заряд енергії допоможе вам рухати цілі сталого розвитку і надалі в свою громаду, - сказала Тетяна Сахарук, генеральна директорка Глобального договору ООН в Україні.

Освітнім партнером конкурсу вже вдруге виступив Інститут партнерства та сталого розвитку.

– Нафтогаз є сталою компанією у підтримці громад, на території яких веде свою діяльність. Громади зараз це суб’єкти управління, які мають велику відповідальність за розвиток місцевих територій. Всі ідей, які ми прочитали та оцінили, змінюватимуть майбутнє країни та реальність конкретної громади і конкретних людей, – сказала Дарія Мустафіна, засновниця та керівниця Інституту партнерства та сталого розвитку.

– Дуже несподівано і радісно перемогти в цьому конкурсі. Дякую, що робите такі конкурси саме для маленьких громад, які теж мають право на розвиток та гарне життя.  Наш проект стосується надання освітніх послуг для людей поважного віку та людей з інвалідністю, саме їх треба особливо спонукати до навчання. Навіть, якщо ми зможемо навчити всього 40 мешканців в межах нашого проекту, то для нашої громади це буде велика подія, – зазначила Оксана Шам, представниця територіального центру соціального обслуговування Барвінківської територіальної громади.

Повний список переможців конкурсу та інформацію про інші проекти корпоративної соціальної відповідальності Нафтогазу можна знайти на сайті: https://csr.ugv.com.ua/

Інші новини