НАК «Нафтогаз України» вимагає припинити нагнітання істерії навколо діяльності Компанії

НАК «Нафтогаз України» вкотре висловлює свою стурбованість черговими спробами деяких посадових осіб України та Європейського Союзу дати однобічну та тенденційну оцінку діяльності Компанії у засобах масової інформації. Це, в свою чергу, негативно позначається на іміджу НАК «Нафтогаз України» як надійного ділового партнера та стабільної бюджетоутворюючої державної Компанії та провокує нагнітання панічних настроїв в українському суспільстві та європейській спільноті.

НАК «Нафтогаз України» проводить свою політику господарювання у державному секторі економіки, керуючись Конституцією України, відповідними законами, указами Президента України, постановами та директивами Кабінету Міністрів України, наказами Міністерства палива та енергетики, постановами НКРЕ, Статутом НАК «Нафтогаз України» та іншими нормативно-правовими актами.

Означені документи визначають, зокрема, порядок проведення переговорів та підписання зовнішньоекономічних договорів стосовно придбання газу, надання послуг з його безперебійного та безаварійного транзиту, забезпечення внутрішнього балансу споживання газу в Україні, а також здійснення внутрішніх та зовнішніх запозичень.

Окрім того, переговорний процес між Компанією та іноземними партнерами щодо реформування української газотранспортної системи, забезпечення стабільного транзиту російського газу та дотримання газового балансу України протягом осінньо-зимового періоду носить суто стратегічний характер та спрямований на забезпечення національної та європейської енергетичної безпеки.

НАК «Нафтогаз України» ще раз підтверджує, що докладе всіх зусиль у межах своєї компетенції щодо забезпечення сталого функціонування об’єднаної євразійської газотранспортної системи.

Прес-центр НАК «Нафтогаз України»

Інші новини