Оперативна інформація щодо роботи підприємств Групи Нафтогаз станом на 19.00 14 березня 2022 року.

Наші хоробрі колеги з АТ “Донецькоблгаз” продовжують відновлювати газопостачання та перешкоджати новим відключенням в результаті обстрілів. За сьогодні було відновлено газопостачання до 8 приватних будинків. Локалізовано кілька десятків пошкоджень за допомогою бандажів, що дало змогу не відключати споживачів від газу. Усунуті наслідки пошкодження газових мереж внаслідок авіаудару. При цьому, на жаль, фахівці були змушені відключити 216 квартир в багатоповерхових будинках.

Внаслідок обстрілу пошкоджено Олишівське підземне сховище газу на Чернігівщині. У будівлю на території підземного газосховища влучив снаряд. Пошкоджено насосну станцію подачі метанолу на майданчик газозбірного пункту.

АТ “Укртрансгаз” евакуював персонал газосховища. Жертв та постраждалих серед працівників Олишівського ПСГ немає, воно наразі зупинено, так само як й Краснопопівське ПСГ на Луганщині, де досі тривають активні бойові дії у безпосередній близькості до об'єкта. Решта об'єктів мережі ПСГ залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі. Незважаючи на нічну 5 годинну повітряну тривогу на Львівщині, усі підприємства ТОВ "Нафтогаз тепло" працюють стабільно.

ТЕЦ Нового Роздолу та Новояворівська безперебійно подають тепло та гарячу воду усім споживачам. Філії "Новороздільські електромережі" та "Новояворівські електромережі" працюють та забезпечують електроенергією міста Новий Розділ, Новояворівськ та навколишні населені пункти.

АТ "Чорноморнафтогаз" продовжує видобуток газу на Стрілковому родовищі, населення Генічеську і Генічеського району забезпечене теплом в ці буремні дні. Середньодобовий видобуток за останні дні становить від 50 до 59 тис м куб щодоби, — це вище, ніж звичайні добові показники в 30-45 тис м куб.

Усі діджитал сервіси ГК "Нафтогаз України" працюють в повному доступі. Контакт-центр продовжує приймати дзвінки. За вчора оператори опрацювали 400 дзвінків. Принагідно дякуємо всім клієнтам, що продовжують сплачувати рахунки за спожитий газ — саме завдяки вам ми можемо працювати та забезпечувати українців теплом.

ТОВ “Газопостачальна компанія “Нафтогаз Трейдинг” за 13 березня поставило споживачам майже 90 млн куб. м природного газу. Добове споживання збільшилось за рахунок теплових електростанцій, що отримують газ в рамках механізму покладання спеціальних обов’язків (ПСО) за рішенням уряду. Розглядається питання розширення ПСО на інших споживачів, що мають важливе значення для економіки в період російської військової агресії та для забезпечення теплом населення. Компанія має необхідний ресурс для задоволення всіх заявок під час опалювального періоду.

АТ «Укртранснафта» та АТ «Укрспецтрансгаз» продовжують роботу у штатному режимі в умовах воєнного стану.

Шебелинський нафтопереробний завод (Харківська обл.) наразі призупинений. Нагадаємо, що він призупинив роботу 26 лютого 2022 року у зв’язку з загрозою обстрілів.

АТ “Укргазвидобування” стабільно продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться поблизу лінії зіткнення.

ВАТ “Кіровоградгаз” працює у звичайному режимі.

Прес-служба НАК “Нафтогаз України” продовжує систематично повідомляти про стан нафтогазової інфраструктури на сайті та офіційних сторінках компанії у соціальних мережах (Facebook, Telegram, Twitter).

Слава Україні! 

Інші новини