Донецькоблгаз повернув газопостачання для 45,4 тис. домогосподарств та 131 котельні Донеччини

Понад 45,4 тис. домогосподарств, 18 підприємств та 131 котельня на Донеччині вже отримують газ після п’яти місяців повного відключення від газопостачання. Це стало можливим завдяки сумлінній роботі команди АТ “Донецькоблгаз”, що є частиною Групи Нафтогаз.

Запуск газопостачання на Донеччині – це результат, без перебільшення, героїчних зусиль усіх причетних, і особливо працівників Донецькоблгазу. Незважаючи на постійні обстріли та небезпеку власному життю, вони продовжують повертати газопостачання в регіон напередодні опалювального сезону”, – зазначив голова правління НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов.

Загалом Донецькоблгазу вже надійшло 48,7 тис. заяв на підключення побутових споживачів, 287 заяв на підключення непобутових споживачів та 143 – на підключення котелень.

Ми вже задовольнили 93% заяв на підключення домогосподарств та 91,6% заяв на підключення котелень. Це хороший показник, особливо враховуючи, що система сильно пошкоджена обстрілами та майже півроку була без газу. Дякую колегам, що вдень і вночі працюють, щоб Донеччина якомога швидше була з теплом”, – додав очільник АТ “Донецькоблгаз” Вадим Батій.

Загалом на Донеччині працює 55 бригад з підключення, що об’єднують 109 фахівців. Певний час колегам з Донецькоблгазу допомагали фахівці АТ “Кіровоградгаз”, що також є частиною Групи Нафтогаз.

Наразі доступ до газопостачання вже мають 42 міста та селища регіону, тривають роботи для повного підключення споживачів цих населених пунктів. Для жителів області працюють вісім абонент-відділів компанії, докладну інформацію клієнти можуть дізнатися на сайті за посиланням: https://oblgaz.donetsk.ua.

Нагадуємо, що 23 травня 2022 року у зв’язку з пошкодженням магістрального газопроводу та відсутності альтернативних джерел транспортування природного газу до Донецької області АТ "Донецькоблгаз" був змушений припинити розподіл природного газу своїм споживачам (крім мешканців Комарської ОТГ та Олександрівської ОТГ).

Впродовж п’яти місяців фахівці працювали над відновленням можливості постачати газ на Донеччину. 5 жовтня 2022 року АТ “Донецькоблгаз” повідомив про поступове відновлення газопостачання у Донецькій області.



 

Інші новини