НАК «Нафтогаз України» вимагає негайного поновлення рівномірного постачання газу по всіх транзитних напрямках

12 січня 2009 року ВАТ «Газпром» зробив заяву, що готовий провести експеримент з відновлення подачі газу до ГТС України з метою відновлення його транзиту до країн Європи. 13 січня 2009 року о 00 годин 58 хвилин до ДК «Укртрансгаз» надійшла факсограма від ВАТ «Газпром», в якій повідомлялося про поновлення постачання газу з 9.00 13.01.2009 р через ГВС «Суджа» Ду 1400 в обсязі 76,6 млн кубометрів на добу. Передачу газу пропонувалося здійснювати для споживачів Балканського регіону та Молдови через ГВС «Орловка».

НАК «Нафтогаз України» заявляє, що ці обсяги та напрямки не були своєчасно узгоджені між двома операторами суміжних газотранспортних систем. Це грубо суперечить встановленій практиці надійного функціонування транзитних газопроводів.

Компанія вважає, що з метою стабільного забезпечення транзиту газу по ГТС України сторонам необхідно поновити та оформити документи, які чітко регламентують технічну і технологічну взаємодію роботи суміжних газотранспортних систем та злагоджену роботу диспетчерських підрозділів сторін. Це дасть можливість здійснювати прийом газу на російсько-українському кордоні, його надійне транспортування і гарантовану передачу європейським споживачам.



Прес-центр НАК «Нафтогаз України»

Інші новини