Оперативна інформація щодо роботи підприємств Групи Нафтогаз за 24-30 січня 2023 року

  • АТ «Укргазвидобування» перерахувало регіонам 2,2 млрд грн рентних платежів за 2022 рік. Кошти були розподілені між 11 областями, 104 територіальними громадами України, де компанія видобуває газ та рідкі вуглеводні. Місцеві бюджети отримали 5% від загальної суми сплаченої ренти, яка в 2022 році сягнула 43,8 млрд грн.

    Компанія також незмінно продовжує видобувати газ на всіх своїх об’єктах, за винятком тих, які знаходяться у безпосередній близькості до лінії зіткнення.
  • Впродовж минулого тижня фахівці АТ «Донецькоблгаз» відновили газопостачання для майже 7 тисяч абонентів. Посилено працювали над підключеннями у Краматорську та Дружківці – під'єднано понад 5 тисяч квартир.

    Загалом на території Донецької області доступ до газу вже мають 222 253 абоненти, з них 138 – це котельні.
  • Минулий тиждень відзначився низкою рішень стосовно сертифікації АТ «Укртрансгаз» як європейського оператора зі зберігання газу. 24 січня НКРЕКП прийняла постанову «Про затвердження Порядку здійснення процедури сертифікації оператора газосховищ». А вже через кілька днів, 27 січня, Укртрансгаз подав офіційний запит на проходження сертифікації і тим самим розпочав реалізацію стратегічного для України проекту. 

    У ці дні завершились також ремонтні роботи на об’єктах підземного зберігання газу, зокрема, оновлення свердловин одного із західноукраїнських ПСГ. Проведені ремонтні роботи дозволили збільшити розрахункову продуктивність свердловин на 11%, підвищили безпеку та надійність зберігання газу в ПСГ, стабільність його відбору та закачування у майбутньому. 

    Окрім того, Укртрансгаз підбив підсумки своєї благодійної та волонтерської роботи за 11 місяців з початку повномасштабного вторгнення. За цей час компанії вдалося акумулювати понад 17 млн грн на підтримку наших захисників.

    При цьому об‘єкти мережі підземних газосховищ залишаються під посиленою охороною та продовжують працювати у штатному режимі.
  • Усі діджитал-сервіси ГК «Нафтогаз України» працюють у повному доступі. За тиждень контакт-центр опрацював 124 086 дзвінків.
  • Минулий тиждень для Нафтогаз Тепло на Львівщині минув спокійно. Повітряні тривоги не вплинули на безперебійно роботу теплоелектроцентралей. Новояворівська та Новороздільська ТЕЦ працювали у звичному режимі. Планові ремонтні роботи відбулися вчасно без відключення споживачів від теплопостачання. Навіть у складний час для української економіки ми дбаємо про споживачів наших послуг і робимо усе можливе для комфорту наших клієнтів. 

    Мешканці Новояворівська та Нового Роздолу отримали можливість під'єднатися до електромереж з дому чи офісу. На сайті ТОВ «Нафтогаз Тепло» запрацював новий зручний сервіс – «Приєднатися до електричних мереж». Тепер достатньо кількох кліків, щоб стати нашим абонентом. Сервіс доступний для фізичних та юридичних осіб.
  • ПАТ «Укрнафта» заявила, що виходить на ринок з комплексними пропозиціями щодо постачання природного газу та пального для юридичних осіб, більше про це тут

    Крім того, минулого тижня компанія анонсувала, що з 1-го лютого на АЗК UKRNAFTA з'явиться арктичний дизель найкращих європейських стандартів якості. Докладніше тут.

    Виробничі об'єкти компанії працюють у штатному режимі.
  • АТ «Укртранснафта» продовжує забезпечувати надійну роботу нафтотранспортної системи України. Об’єкти товариства працюють у штатному режимі.
  • АТ «Укрспецтрансгаз» працює у штатному режимі в умовах воєнного стану.
  • ВАТ «Кіровоградгаз» працює у звичайному режимі.

Прес-служба НАК «Нафтогаз України» продовжує систематично повідомляти про стан нафтогазової інфраструктури на сайті та офіційних сторінках компанії у соціальних мережах (Facebook, Telegram, Twitter).

Слава Україні! 

Інші новини